I amIdeas
I amPlanning
I amValue
I amConsent
I amArchitecture
I amDeveloper
portrait-of-happy-young-woman-using-mobile-phone-in-city-254069 photo-of-woman-using-smartphone-while-sitting-near-her-baby-3820159 (1) photo-of-man-in-raising-baby-under-blue-sky-1166990 kid-eating-sweets-in-kitchen-with-family-3752857 New-FP-07-sue-zeng-531514

Let's discuss the best plan
for your property.

The fields highlighted below are either missing or incomplete.

Demo to reno

This tired, run down Kingsland villa is set on a ​926m2 steep sloping site and in desperate need of a complete makeover. We completed a joint subdivision and land use consent to split this single house zoned site in two, along with consenting the renovation of the existing dwelling including an extension on to the back of the villa.

62-THIRD-AVE-LOUNGE-HIRES

Screen Shot 2021-06-18 at 10.54.16 AM

Existing Site

The existing site was a steep sloping site both down towards the front of the site and also across the site, meaning extensive earthworks we’re needed in order to subdivide and add a new driveway for the new back lot.

CRE13314-01

Existing Villa

The existing villa was dated and run down, and in desperate need of new piling and joinery throughout the home.

Screen Shot 2021-06-18 at 10.54.49 AM

Proposed Site Plan

The renovation involved adding an extra bedroom, a new entry, a walk in scullery and extension of the kitchen into an open plan lounge, dining and outdoor area.

62-THIRD-AVE-LOUNGE-HIRES

Extension

The extension includes a fireplace to keep in character with the villa, tying in the old with the new.

62-THIRD-AVE-KITCHEN-HIRES

Extension

The extension allows for an open plan kitchen, dining and living flowing out to the new deck.

IMG_7499

During Renovation

Extensive landscaping was also designed to create complete privacy with fencing and planting of mature trees, so that we could open up the front entrance with steps down onto a beautiful front yard that could be used for years to come.

IMG_5447

During renovation

All new joinery, flooring and even heritage ceiling panels were incorporated to give a nod to the villas heritage character.

IMG_7306

Earthworks

Earthworks for the whole site were needed to flatten the site and make way for the new driveway allowing access to the rear lot that was subdivided off for a future new build.